Zwemlessen

Zwemlessen

Zwem ABC

Uw kind krijgt zwemles volgens de methode van het Zwem ABC. Zwemles volgens het Zwem-ABC staat garant voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor uw kind bij het behalen van ieder diploma (A,B en C) vaardiger en veiliger wordt in het water. Wie alle drie de diploma’s (A,B en C) bezit, krijgt het predicaat zwemveilig. Zo is uw kind goed voorbereid op subtropische zwemparadijzen en activiteiten op, in en aan het buitenwater.

Nog meer? Er is na het behalen van het C diploma nog veel meer te behalen!

niveau zeester

Zeester

Speeltuin / Roze / max. 6 kinderen / 30 minuten

Wat leer je
Dit is bij zwemschool Fresh de speeltuin, het eerste badje. Spelenderwijs watervrij worden. Dit houdt in:

  • Onder water kunnen gaan.
  • Zelfstandig opstaan.
  • Voorwerpen van de bodem kunnen pakken.
  • Op buik en rug kunnen liggen met resp. gezicht en oren in het water.
  • Spettervoeten op de rug (basis rugcrawl benen).
  • Spettervoeten op de buik met gezicht in het water (basis borstcrawl benen).
  • Aanleer fase enkelvoudige rugslag.

Als bovenstaande einddoelen zijn bereikt gaat het kind naar het volgende niveau.

niveau inktvis

Inktvis

Niveau 1 / lichtblauw / max. 6 kinderen / 30 minuten

Wat leer je
Hier ligt het accent op de benen. Alle beenzwemslagen worden aangeleerd. Het is voor het jonge kind heel complex om een arm- en beenslag gelijktijdig (combinatie)te leren. Een kind gaat immers pas vanaf het 4e levensjaar de fijne motoriek ontwikkelen.

Wij hebben er voor gekozen dit gefaseerd te doen; je moet immers eerst de letter kennen alvorens je begint te lezen. Als de beenslagen (d.w.z. Rugcrawl benen, borstcrawl benen, schoolslag en enkelvoudige rugslag) goed aangeleerd zijn is dit een automatisme geworden waarover het kind niet te veel meer hoeft na te denken en zich kan focussen op de armslagen erbij (combinatie).

niveau clownvis

Clownvis

Niveau 2 / oranje / max. 6 kinderen / 30 minuten

Wat leer je
Hier gaan we beginnen met het aanleren van de combinatie van alle slagen, dus de armen komen erbij. Hierbij wordt gelet op de combinatie armen en benen, uitdrijfmoment en ligging.

Behalve een kurk mag er geen hulpmiddel meer gebruikt worden. Gaat dit goed? Dan mag het kind naar de volgende groep.

niveau rog

Rog

Niveau 3 / paars / max. 8  kinderen / 30 minuten

Wat leer je
Hier worden alle zwemslagen (combinaties) geautomatiseerd c.q. gestabiliseerd. De slagen moeten mooi en perfect afgemaakt worden, het uitdrijf moment moet perfect zijn en door langere afstanden te zwemmen wordt er gewerkt aan de zwemconditie en kracht. Het enige hulpmiddel, de kurk zal hier worden afgebouwd. Ook beginnen we met het aanleren van een koprol vanaf de bassinrand ten behoeve van de orientatie/desorientatie bij het te water gaan.

Aangezien wij werken volgens de IIFSI normering (International Institute For Swimming Improvement) en ons richten op het zwem ABC wordt hier de basis gelegd van wat later duiken gaat worden.

niveau dolfijn

Dolfijn

A diploma / rood / max. 8 kinderen / 45 minuten

Wat leer je
Dit is het “diploma A bad”. Hier moeten alle slagen 100% goed zijn. Het duiken wordt hier aangeleerd evenals het gat op 3 meter afstand.
Let op: volgens de IIFSI normering International Institute For Swimming Improvement hoeft een kind nog niet te kunnen duiken voor het A diploma.

Wij leggen er hier en in het vorige niveau wel alvast de basis door het niveau hoog te houden. Elke les wordt er geoefend met kleding aan. (korte broek, korte mouwen en schoenen). Het behalen van het B diploma is hierdoor dus een kleinere stap.

niveau orca

Orka

B diploma / wit / max. 8 kinderen / 45 minuten

Wat leer je
Dit is de B groep. De afstanden worden groter, van zowel de zwemafstanden als het gat, duiken MOET!

De vier zwemslagen zijn duidelijk krachtiger en de kinderen zijn een stuk zelfredzamer. Ook hier wordt er elke les met kleding gezwommen. Voor B is dit een lange broek, lange mouwen en schoenen.

niveau haai

Haai

C diploma / blauw / max. 8 kinderen / 45 minuten

Wat leer je
De C groep. De afstanden worden wederom nog langer. Het opdrachtenpakket is groter. De nadruk ligt hier op zelfredzaamheid (wat moet ik doen als ik met kleding aan in het kanaal val) Ook hier wordt er met kleding gezwommen maar dan met een regenjack over de B kleding heen.

Het C diploma geldt als het eigenlijke, ECHTE diploma, van het zwem ABC. Pas na het behalen van het C diploma kan het kind zich een echte vriend van het water noemen.

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

info@zwemschoolfresh.nl
06 - 384 325 24

Algemene Voorwaarden

IIFSI logo