Survival zwemmen

Survival zwemmen

4ed jezelf en anderen in het water

Nederland is een land met veel water, slootjes, rivieren, meertjes, de zee en veel zwembaden. We hebben met z’n allen heel veel plezier in en op het water maar het is wel heel belangrijk dat we ook weten wat we moeten doen in het geval van een noodsituatie. In dergelijke gevallen is het water ineens niet meer onze vriend maar een gevaarlijke vijand. Daarom hebben we bij Zwemschool Fresh een speciale zwemlijn opgezet voor kinderen die hun C diploma hebben, namelijk Survival zwemmen.

Het behalen van de survival certificaten is een absolute toevoeging voor de zwemveiligheid van uw kind. Ze worden er niet alleen sterker van maar weten ook hoe ze moeten overleven in het water en hoe ze anderen kunnen helpen.

Bij het survival zwemmen draait het niet meer om het zwemmen van banen maar puur om het aanleren van verschillende overlevingstechnieken. Kinderen moeten met regenkleding en kaplaarzen aan gaan zwemmen en met deze regenkleding moeten ze zich onder meer drijvende kunnen gaan houden.

De technieken die de kinderen worden aangeleerd zijn ontwikkeld vanuit het oogpunt van het redden in het water. Ook anderen dienen gered te worden. Dit wordt geoefend met behulp van onder andere een werpzak en een reddingsklos. Verder leren de kinderen te improviseren tijdens de lessen door bijvoorbeeld met een regenbroek iemand uit het water te trekken.

Kortom de lessen zijn zeer leerzaam maart hebben ook een hoge fun factor waardoor de kinderen extra gemotiveerd zijn en blijven.

Lesdagen

Donderdag 18.15 – 19.00 uur
Zondag 14.00 – 14.45 uur

Kosten

De kosten voor het survival zwemmen zijn hetzelfde als voor onze reguliere zwemlessen (€17,50 per les).

snorkelen

Aanmelden proefles survival zwemmen

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

info@zwemschoolfresh.nl
06 - 384 325 24

Algemene Voorwaarden

IIFSI logo