Overleven belangrijker dan mooie slag

Nov 17, 2017

Predikaat zwemveilig

De inzet van Zwemschool Fresh is de zwemveiligheid van uw kinderen garanderen.

Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor uw kind bij het behalen van ieder diploma (A,B en C) vaardiger en veiliger wordt in het water. Wie alle drie de diploma’s (A,B en C) bezit, krijgt het predikaat zwemveilig. Zo is uw kind goed voorbereid op subtropische zwemparadijzen en activiteiten op, in en aan het buitenwater.

Dat onze methode werkt blijkt overduidelijk uit onderstaand bericht op de website van de NOS waarin wordt aangekondigd dat vanaf volgend jaar ook andere zwembonden op deze manier zullen gaan werken. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Het nieuwe zwemmen: overleven belangrijker dan mooie slag

“Vanaf volgend jaar ligt de nadruk bij zwemles op overleven in het water in onverwachte situaties, en niet zozeer op ‘mooi zwemmen’. De eisen voor de zwemdiploma’s worden aangescherpt: zo hoeft een kind niet meer de startduik te leren, maar moet je wel weten wat te doen als je achterwaarts in het water valt.

Om het A-diploma te halen moet de leerling ook kunnen zwemmen met een lange broek aan en een shirt met lange mouwen. Voor het C-diploma moet de leerling in een dikke jas onder water door een gat in een zeil kunnen zwemmen.

De nieuwe eisen zijn vastgelegd in de Nationale Norm Zwemveiligheid, die het Nationaal Platform Zwembaden heeft opgesteld. De aangescherpte norm moet ertoe leiden dat er minder mensen verdrinken.

Het zwembadenplatform adviseert ouders dringend om hun kind door te laten gaan met zwemles tot het C-diploma is gehaald. Dan kunnen kinderen zich ook redden buiten zwembaden, dus in open water zoals recreatieplassen.”

Bron: nos.nl

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.