Nieuwsbrief

14 oktober 2019

AFZWEMMEN

Zaterdag 26 oktober is de eerstvolgende datum waarop wordt afgezwommen. De A- leerlingen zwemmen om 18.45 uur af en de B- en C- leerlingen om 19.45 uur. De daaropvolgende  afzwemdata zijn; zaterdag 30 november en  zaterdag 28 december.

Van 16 tot en met 23 oktober zullen de leerlingen in de afzwembaden in hun eigen les gescoord worden.

VAKANTIES EN FEESTDAGEN

Tijdens de herfstvakantie zwemmen wij gewoon door. Een mooi moment om van de inhaallessen af te komen en meerdere keren te komen zwemmen. Op de volgende dagen zwemmen we niet:

 • Donderdag vijf december (sinterklaas)
 • Woensdag 25 en donderdag 26 december (kerst)
 • Dinsdag 31 december en woensdag 1 januari 

Als Fresh geen les heeft zal er voor die dag ook geen lesgeld in rekening gebracht worden.

SURVIVAL

Heeft u kind zijn/haar C-diploma en houdt het ontzettend van zwemmen dan bieden wij  survival lessen aan. Dit is op woensdag om 15.45 uur en op de zaterdag om 13.15 uur. Alle snorkel, zeemeermin, C-leerlingen zonder diploma kids die bij FRESH hun diploma hebben gehaald en leerlingen die elders een C hebben gehaald zijn welkom om een proefles te komen zwemmen. Deze afspraak kan gemaakt worden bij de balie of via de website.

Bij het survival zwemmen draait het niet meer om het zwemmen van banen maar puur om het aanleren van verschillende overlevingstechnieken. Kinderen moeten met regenkleding en kaplaarzen aan gaan zwemmen en met deze regenkleding moeten ze zich onder meer drijvende kunnen gaan houden. De technieken die de kinderen worden aangeleerd zijn ontwikkeld vanuit het oogpunt van het redden in het water. Ook anderen dienen gered te worden. Dit wordt geoefend met behulp van onder andere een werpzak en een reddingsklos. Verder leren de kinderen te improviseren tijdens de lessen door bijvoorbeeld met een regenbroek iemand uit het water te trekken.

Het behalen van de survival certificaten is een absolute toevoeging voor de zwemveiligheid van uw kind. Ze worden er niet alleen sterker van maar weten ook hoe ze moeten overleven in het water.

CLINICS

De volgende “speciale” lessen zijn er in zwemscore te reserveren:

 • Niveau 2, schoolslag les
 • Niveau 3, schoolslag- en borstcrawl les
 • A, schoolslag-, borstcrawl en duikscherm les
 • B, borstcrawl en duikscherm les
 • C, borstcrawl en duikscherm les

Hier kunnen we een aantal tips over geven. De bovenstaande lessen kunnen in zwemscore ingepland worden. Dit kan met inhaalessen of met lessen die in de webkassa gekocht worden. Deze lessen zijn in de weken voorafgaand aan het afzwemmen mateloos populair echter deze vaardigheden leer je niet in dertig minuten en vereist meer oefening. Voor het overgrote deel van de kinderen volstaan de reguliere lessen. Als u ziet dat een of meer van bovenstaande vaardigheden achter blijven dan is het raadzaam om naast de reguliere les meerdere clinics in te boeken net zo lang dat uw kind naar het volgende niveau kan of af mag zwemmen. Ook bij het volgende niveau zal uw zoon/dochter van deze techniek lessen profijt hebben.

DE BALIE

De scanner van de balie staat tegenwoordig bij het binnenkomen aan de linkerkant. Zo wordt de doorloop bespoedigt. Neem daarom altijd de les pas mee zodat u niet in de rij hoeft te wachten. U kunt ook een foto van de streepjes code van de lespas maken en deze scannen. Als de pas niet of te laat is gescand dan ziet de docent de aanwezigheid van uw kind niet en kan hij/zij ook de scores niet zien en indien nodig aanpassen. 

De balie is een kwartier voor de lestijd tot een kwartier na de lestijd open. U kunt bij de balie ook een nieuw bandje halen als uw kind door mag naar een volgend niveau, als u uw kind tweemaal per week wilt laten zwemmen of als u een andere lestijd voor uw kind wilt regelen.

UITBREIDING LESAANBOD

Wij zijn uitgebreid naar de dinsdag 15.30 uur, de woensdag gaan we om 14.00 uur beginnen en er gaan groepen starten op de woensdag om 13.00 uur. Zeker de eerste maanden zijn dit heel rustige tijden en voor veel kinderen een heerlijkheid. Minder prikkels van andere groepen en de lesgroepen zijn vaak nog niet maximaal gevuld. In zwemscore kunt u zien welke tijden dat voor uw kind zijn, u kunt een inhaalles gebruiken om een kijkje te nemen of het bevalt en als dit het geval is bij de balie na de les een overstap maken.

KLEEDKAMERS

De verbouwing is al een heel end. De kleedkamers zijn ook netjes geverfd en de deuren zijn beplakt.

Kleedkamer 1: Volwassen dames met kinderen (jongen/meisje)
Kleedkamer 2: Volwassen heren met kinderen (jongen/meisje)
Kleedkamer 3: Volwassen dames met meisjes (geen kleine broertjes erbij)
Kleedkamer 4: Volwassen heren met jongens (geen kleine zusjes erbij)

In de aparte kleedhokjes laat u niet de kleding hangen, als u uw kind daar omkleed hangt u vervolgens de kleding in de grote ruimte van de kleedkamer.

Er raken soms kledingstukken kwijt. Waardevolle spullen kunt u het beste meenemen naar de zwemzaal. Het is misschien beter dat u de nieuwe schoenen en jas van uw kind thuis laat.

FYSIOTHERAPEUT

Vraagt u zich weleens af waarom uw kind het zwemmen motorisch moeilijk vindt, een vreemde beenslag heeft tijdens het zwemmen, of moeite heeft om vorderingen te maken? Als kinderfysio kijken we graag met u mee. We werken samen aan een goede zwemtechniek zodat uw kind spelenderwijs en met plezier blijft ontwikkelen.

Veel voorkomende problemen zijn:

 • moeite met het (tege lijk) bewegen van armen en benen
 • moeite met horizontale ligging/naar verticaal zakken
 • te weinig kracht in de slagen
 • koprol/ duiken
 • angst

Kinderfysiotherapeutisch Centrum Zoetermeer zal eenmaal per maand bij ons een kosteloos bezoek brengen. Mocht u interesse hebben voor een afspraak voor uw kind in het water dan kunt u een mail sturen naar: info@zwemschoolfresh.nl. De eerst volgende keer is vrijdag 24 mei 2019.

Wij wensen al onze leerlingen een heerlijke mei vakantie en hopen dat velen hun overschot aan inhaallessen op zullen komen maken.

Een sportieve groet,

Team zwemschool Fresh

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI logo

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.