Nieuwsbrief

19 oktober 2018

Gezellige kleuren

Een aantal hebben er deze week al mee mogen zwemmen. Super blij zijn we met ons nieuwe materiaal. Ook de opbergbakken hebben gezellige stickers erop. Met name in het ondiepe is het fijn dat er een nummer op de bak staat. Aan de kant van de ingang is Speeltuin bad 1, Niveau 1 bad 3 en niveau 2 bad 5. Aan de kant van de lange bank hebben we Speeltuin bad 2, Niveau 1 bad 4 en niveau 2 bad 6. Als uw kind een inhaalles zwemt kan het mogelijk ook aan de overkant zwemmen. Het voorkomt onrust om dit vooraf even na te kijken.

Afzwemmen

27 oktober is de eerstvolgende datum waarop er wordt afgezwommen. De leerlingen die voor A mogen afzwemmen starten om 18.45 uur en de leerlingen die voor B en C afzwemmen starten om 19.45 uur. Wij vragen u om uw “afzwemmer” overdag voldoende rust te geven.

Deze week zal er gescoord worden in de afzwembaden, dit is van 18 tot en met 24 oktober. Dit gebeurd in de vaste les van uw kind. Let erop dat de kleding juist is. Dit staat duidelijk op de site beschreven en hiervan wordt niet afgeweken. Mogelijk zwemt uw kind al weken niet met de goede kleding en is het daarom aan te bevelen even op de website te kijken.

Als uw kind het ABC compleet heeft dan stopt automatisch het abonnement. Voor ieder moment dat er eerder opgezegd wordt hanteren wij een opzegtermijn van één kalendermaand (zie algemene voorwaarden bij aanmelding).

De volgende afzwemdatum is 24 november 2018

Herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie zijn er gewoon lessen. Mocht u voor uw kind een overschot aan inhaallessen hebben dan is dit het moment. Meester Machiel is gelukkig alweer terug van vakantie (en wat hebben veel ouders hem gemist 😉 ) Heel veel andere docenten zullen van een weekje vrij genieten. De lessen worden uiteraard allemaal opgevangen door andere zwemonderwijzers maar mogelijk krijgt uw kind les van een andere docent en zal hij/zij heel veel andere vaardigheden aangeleerd krijgen.

Borstcrawl-, duik en schoolslag les

Als u aan de scores van uw kind ziet dat een bepaalde vaardigheid wat achterblijft reserveer dan eens een les die hiervoor speciaal bedoeld is. Schoolslag: niveau 2, niveau 3 en A. Borstcrawl vanaf niveau 3 en duiken vanaf A. Wacht niet tot vlak voor het afzwemmen. Dit om de volgende redenen: Als uw kind ermee achterloopt is dat niet in een half uur opgelost, vlak voor het afzwemmen zitten deze lessen vol, uw kind is al zo gefocust op dit laatste te behalen punt dat de stress te groot wordt.

Als het even niet lukt

Bij de meeste leerlingen gaat het zwemtraject vloeiend en voorspoedig. Net als dat niet ieder kind met tien maanden loopt of met vier jaar zelfstandig fietst zien wij ook grote verschillen bij de motoriek van onze leerlingen. Als een leerling echt te lang in een bad zwemt dan bieden wij wat extra lessen aan zodat de leerling vaker kan komen zwemmen. Dit omdat het mogelijk demotiverend is voor de leerling als het al zijn “zwemvriendjes” naar het volgende badje ziet gaan. Deze zorg bieden we ieder badje opnieuw aan. Als dat niet genoeg biedt dan hebben we nog allerlei mogelijkheden en denken wij mee om de voortgang te bespoedigen.

Het is opvallend dat kinderen die heel veel wisselen van dag/tijd en docent  er langer over doen. Het is fantastisch dat als een leerling een keertje niet kan komen zwemmen het op een andere dag kan zwemmen maar van de 20 lessen er 15 op een andere dag zwemmen komt heel veel voor en komt absoluut niet ten goede van de progressie van de leerling.

Webkassa

Als u naar zwemscore gaat en u kijkt bij lessen dan staat onderaan “webkassa”. Hier kunt u losse lessen kopen. Als u in de herfstvakantie wat meer tijd heeft, u een mini turbo cursus in de vakantie wilt doen of een schoolslag les wilt inplannen dan kunt u zo een (of meerdere) les(sen) kopen en dan komen de lessen in het account van de leerling te staan.

Een sportieve groet,

Team zwemschool Fresh

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.