Nieuwsbrief november 2017

Nov 12, 2017

Ideeënbus

Zoals we in de vorige nieuwsbrief al aankondigde staat er een ideeënbus op de balie bij de ingang. Hierin kunt u uw tips en ideeën voor ons deponeren. Wij zullen deze regelmatig legen en waar mogelijk dit met u persoonlijk of in een volgende nieuwsbrief delen.

De progressie van uw kind bevorderen

Waarom doet het ene kind langer over het behalen van een diploma dan een ander? Natuurlijk is het ene kind fysiek sterker, motorisch meer ontwikkelt, luistert beter of werkt harder dan het andere kind. Afhankelijk daarvan zal de progressie ook sneller of minder snel verlopen. Zelf kunt u ook het éen en ander doen.

Probeer zo min mogelijk van docent te wisselen ten tijde dat uw kind in een bepaald niveau zwemt. Onze docenten scoren met name hun eigen leerlingen probeer ook daarom bij de eigen docent te blijven. Kom wekelijks naar de lessen en probeer zo min mogelijk weken over te slaan. Vraag bij de balie of de docent van uw kind op andere dagen bij dat lesniveau les geeft, zo kunt u uw kind de inhaalles bij dezelfde docent laten volgen. Laat uw kind een schoolslag les of een clinic niet op het allerlaatst moment volgen maar liever eerder tijdens het traject.

Zorg dat uw kind niet heel vermoeid naar de zwemles komt. Overweeg een rustiger moment van de week met uw kind te komen zwemmen. Zoals u leest genoeg te proberen 😉 wie weet helpt het uw kind.

Tweemaal per week zwemmen

Als u overweegt om uw kind tweemaal per week te laten zwemmen stuur dan een mail naar info@zwemschoolfresh.nl Schrijf in deze mail uw voorkeursdag voor de tweede les. Wij kunnen dan kijken op welke momenten er ruimte is om deze les in te plannen. De lessen kosten bij afname van tweemaal per week 11,- euro per les.

Afzwemmen

Bij FRESH zwemmen we tienmaal per jaar af. Dit is bijna altijd op de laatste zaterdag van de maand. Wij hebben het zwembad voor dit feestje afgehuurd na onze reguliere lessen. Op 25 november wordt er weer afgezwommen. Dit zal deze maand voor al onze afzwemmers om 18.15 uur zijn. Helaas is het niet mogelijk om eerder op de dag af te zwemmen, dit omdat het bad dan niet te huur is. De daarop volgende afzwem-data is 23 december. De kledingeisen staan op onze site vermeld. In de lessen dienen de leerlingen ook gekleed te zijn volgens deze eisen. Dus alstublieft geen pyjama broeken meer;-) We maken er weer een leuk feestje van.

Afzeggen van (inhaal)lessen

Om u als klant tegemoet te komen kunt u tot vijf uur van tevoren een (inhaal)les annuleren. Wij hebben als zwemschool gekozen voor zwemscore zodat ouders dit zelf kunnen regelen. Graag vragen wij om dit ook te doen en niet meer hierover te mailen, SMS-en of bellen. Hopelijk uw begrip hiervoor.

Schoolslag-les

Op de vrijdag middag kunt u bij de balie voor uw kind een schoolslag les plannen (niveau 2,3 en A). Tegen inlevering van een inhaalles zwemt uw kind bij juffrouw Ingrid en oefent aan deze voor veel kinderen moeilijke slag. U kunt ook losse lessen kopen bij de balie.

Om 17.00 uur zwemt niveau 2 en om 17.30 niveau 3 en de A-leerlingen. Als uw kind bij een voorgaand niveau al moeite had met deze slag reserveer halverwege het traject van het nieuwe niveau eens zo’n les. Dit omdat het een kind meer motiveert dan op het moment dat hij/zij wekenlang op deze slag achterblijft.

Wij zwemmen door in de maand december

Tijdens de kerstvakantie, op kerstavond en oudjaarsdag zwemmen wij gewoon door. U kunt de les van uw kind natuurlijk afzeggen. Onze ervaring is dat het heel rustig is tijdens dit soort dagen. Uw kind zal met heel weinig andere kinderen zwemmen, misschien een idee om juist de inhaallessen van uw kind in te zetten.

Borstcrawl en duikclinic

Iedere donderdag van 17.00 uur tot 17.30 hebben wij voor de leerlingen van de afzwem-baden een clinic voor borstcrawl en duiken. Hieraan mogen maximaal drie leerlingen per docent meedoen en de kosten zijn 20,- euro. Als u ziet dat bovenstaande onderdelen mogelijk een probleem gaan opleveren is het raadzaam om eens zo’n clinic te komen volgen.

Onze ervaring is dat als een leerling dit een week voor het afzwemmen doet het eigenlijk te laat is. Wat de leerling geleerd heeft tijdens de clinic kan dan niet meer toegepast worden in de les. Dus eerder in het traject zo’n boost heeft een hoger rendement.

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.