Nieuwsbrief

14 maart 2019

AFZWEMMEN

We zwemmen deze maand op 30 maart af. De leerlingen die voor A mogen afzwemmen starten om 18.45 uur en de leerlingen die voor B en C afzwemmen starten om 19.45 uur. Wij vragen u om uw “afzwemmer” overdag voldoende rust te geven.

Let erop dat de kleding juist is. Dit staat duidelijk op de site beschreven en hiervan wordt niet afgeweken. Mogelijk zwemt uw kind al weken niet met de goede kleding en is het daarom aan te bevelen even op de website te kijken.

Als uw kind het ABC compleet heeft dan stopt automatisch het abonnement. Voor ieder moment dat er eerder opgezegd wordt hanteren wij een opzegtermijn van één kalendermaand (zie algemene voorwaarden bij aanmelding).

Van woensdag 20 tot en met woensdag 27 maart wordt er in de afzwembaden op alle vaardigheden gescoord. Alleen in de “eigen” les van uw kind wordt er gescoord, dit kan ook door een andere docent zijn. Als er niets veranderd in de scores betekent dat niet dat er niet naar de leerling gekeken is maar dat betekent dat de leerling de vaardigheid nog niet beheerst op het niveau wat wij verwachten.

De eerst volgende afzwemdatum is op zondag 5 mei in de middag. Ziet u dat uw kind moeite heeft met een onderdeel kies dan niet in de week voorafgaand aan het afzwemmen voor een clinic maar liever in de weken na het scoren als blijkt dat uw kind er nog moeite mee heeft. We hebben bij A een schoolslag-, duik- en borstcrawl clinic. Voor B en C hebben we alleen een duik- en borstcrawl clinic. U kunt deze lessen zelf in zwemscore kopen en reserveren.

FYSIOTHERAPEUT

raagt u zich weleens af waarom uw kind het zwemmen motorisch moeilijk vindt, een vreemde beenslag heeft tijdens het zwemmen, of moeite heeft om vorderingen te maken? Als kinderfysio kijken we graag met u mee. We werken samen aan een goede zwemtechniek zodat uw kind spelenderwijs en met plezier blijft ontwikkelen.

Veel voorkomende problemen zijn:
– moeite met het (tegelijk) bewegen van armen en benen
– moeite met horizontale ligging/naar verticaal zakken
– te weinig kracht in de slagen
– koprol/ duiken
– angst

Kinderfysiotherapeutisch Centrum Zoetermeer zal eenmaal per maand bij ons een bezoek brengen. Mocht u interesse hebben voor ee n afspraak voor uw kind in het water dan kunt u een mail sturen naar: info@zwemschoolfresh.nl

DE BALIE

Bij de balie kunt u oa terecht voor:
-de intensiteit van het aantal lessen verhogen van eenmaal naar tweemaal per week (of andersom)
-de lestijd van uw kind wisselen naar een andere dag/tijd
-een nieuw lesbandje

Een nieuw wachtwoord kunt u zelf bij zwemscore aanvragen. Ook lessen afzeggen, inplannen en losse lessen kopen kunt u zelf in zwemscore regelen.

CONTACT MET DOCENT EN LEERLING TIJDENS DE LES

We zien helaas steeds vaker dat ouders aanwijzingen geven of contact met de kinderen aangaan tijdens de zwemles. Dit is niet wenselijk en kan er voor zorgen dat het werk van de docent moeilijker wordt gemaakt. Ook gaat er veel lestijd verloren omdat ouders een gesprek aangaan met de docent.

Als u wilt dat de docent iets o ver de leerling weet dan kunt u dit mailen en zal deze mail naar de desbetreffende docent gestuurd worden. Als het iets dringends betreft dan geeft u dit door aan de balie-medewerker of aan de coördinator die op de zwemzaal aanwezig is.

KURKJES

Zwemt uw kind in niveau 1,2 of 3? Zou u zelf de kurk bij uw kind om willen doen? Deze moet goed strak zitten. De docent kan dan sneller aan de les gaan beginnen.

VAKANTIES EN FEESTDAGEN

Op de volgende dagen zwemmen we niet:
– Eerste paasdag (zondag 21 april 2019)
– Koningsdag (zaterdag 27 april 2019)
– Bevrijdingsdag (zondag 5 mei 2019 – op die dag zwemmen we overdag af)
– Hemelvaart (donderdag 30 mei 2019)
– Eerste pinksterdag (zondag 9 juni 2019)
– Zomerstop (maandag 29 juli 2019 tot en met zondag 25 augustus 2019)

Wij wensen u een heerlijk voorjaar 😉
Team zwemschool Fresh

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI logo

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.