Nieuwsbrief maart 2018

11 maart 2018

Onze Fresh-zwemmers

Als uw kind al een tijdje bij Fresh zwemt weet u dat er speciale zwemlessen zijn om extra aan een vaardigheid te oefenen. Dit zijn schoolslag, borstcrawl en duiklessen. Sommige leerlingen hebben net even wat meer aandacht hiervoor nodig. U kunt deze lessen reserveren via zwemscore. Als u geen inhaallessen heeft kunt u bij de balie ook losse lessen kopen zodat u toch zo’n ‘speciale les” voor uw kind kan reserveren. Ook deze lessen kunt u tot vijf uur van te voren afzeggen en dat gebeurd dan ook veelvuldig. Mocht u zien dat er continue geen plekje vrij is kijk dan eens vlak van te voren. Zo kan uw kind mogelijk toch nog meedoen. Deze lessen zijn er vanaf niveau 2.

Nieuwe Fresh-zwemmers

De afgelopen maanden hebben wij heel veel nieuwe leerlingen mogen verwelkomen. Heel vaak zeggen de ouders/verzorgers van deze leerlingen dat ze Fresh kennen omdat ze zoveel enthousiaste verhalen van anderen hebben gehoord. Wij willen iedereen die zo aardig over ons spreekt bedanken. Wij waarderen al die positiviteit enorm en gaan daar alleen nog maar harder van werken, vaker van lachen, meer ons best doen enz. Dus, dank jullie wel! Mocht u nog een tip hebben of denken:”wat goed wat deze docent doet!”, mail dat naar ons, wij gebruiken dit om onszelf te verbeteren en om nog beter in te spelen op de behoeftes die leven.

Afzwemmen

Bij FRESH zwemmen we tienmaal per jaar af. Dit is bijna altijd op de laatste zaterdag van de maand. Wij hebben het zwembad voor dit feestje afgehuurd na onze reguliere lessen. Op 31 maart wordt er weer afgezwommen. Om 18.15 uur voor onze A-brons leerlingen en om 19.15 uur voor de B-zilver en de C-goud leerlingen. Helaas is het niet meer mogelijk om eerder op de dag het bad af te huren. De daarop volgende afzwem-data staan op de web-site. Ook de kledingeisen staan op onze site vermeld. In de lessen dienen onze leerlingen ook gekleed te zijn volgens deze eisen. Met name de schoenen zijn vaak niet goed. De docenten van de afzwem-baden weten de kleding eisen en zullen uw kind dan ook vragen om zich daarnaar te kleden. We maken er weer een leuk feestje van op 31 maart. In de week voorafgaand aan het afzwemmen (21 tot en met 28 maart) word uw kind in zijn/haar eigen les gescoord.

Afzeggen van (inhaal)lessen

Om u als klant tegemoet te komen kunt u tot vijf uur van tevoren (inhaal)lessen annuleren. Voor een inhaalles gaat u in het account van uw kind naar lessen en vervolgens naar les inhalen, daar kunt u een inhaalles annuleren. Wij hebben als zwemschool gekozen voor zwemscore zodat ouders dit zelfstandig kunnen regelen. Graag vragen wij om dit zelf te doen en niet meer hierover te mailen, SMS-en of bellen. Hoe naar uw situatie ook is. Hopelijk uw begrip hiervoor.

Het Keerpunt

Zwemschool Fresh huurt het zwemwater van het Keerpunt. Hierover is de afgelopen maand wat verwarring geweest. Veel ouders vragen ons om de temperatuur van het water te verhogen. Dit kunnen wij dus niet. Omdat het bad ook aan andere zwemscholen en verenigingen verhuurd wordt die weer andere eisen hebben kiest de beheerder er voor om het water op een constante temperatuur te houden die voor alle doelgroepen aangenaam is. Echter de afgelopen week was er een ketel kapot en was het water wel heel erg fris, dit is ondertussen verholpen en de beheerder heeft ons beloofd dit nog secuurder bij te houden zodat het niet meer voorkomt.

Vakantie dagen

Op zondag 1 april (1e paasdag), vrijdag 27 april (Koningsdag) en zondag 20 mei (1e Pinksterdag) zijn wij wel gesloten. De lessen van de leerlingen die op deze dagen les hebben worden niet geïncasseerd.

Moet je kind het diploma A, B én C halen?

Ja, want alleen met zwemdiploma A, B én C is je kind voorbereid op een leven lang zwemplezier. In 1998 is het zogenoemde Zwem-ABC ontwikkeld. Met de komst van de zwemparadijzen met wildwaterglijbanen en veel nieuwe vormen van recreatie in, op en bij het water, hebben kinderen andere vaardigheden nodig dan vroeger. Die andere vaardigheden leren kinderen vooral tijdens de lessen die voorbereiden op het zwemdiploma C. Anders dan vroeger, toen er nog alleen diploma A en B waren, hebben kinderen dus ook echt diploma C nodig.Tóch voortijdig stoppen? Houd dan rekening met de opzegtermijn!

Wie wil blijven zwemmen na C, kan kiezen om te gaan snorkelen. Ook starten we in april met zeemeermin zwemmen. Heeft uw kind bijna het C-diploma en zou hieraan mee willen doen dan kunt u ons een mail sturen.

Tot in de zwemzaal, Team zwemschool Fresh

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.