Nieuwsbrief

17 juni 2019

Afzwemmen

Op 29 juni zwemmen we weer af. Van woensdag 19 tot en met zondag 23 juni worden de leerlingen gescoord in hun eigen les. Als de docent van die les niet aanwezig is vanwege vakantie o.i.d. dan wordt er door de zwemonderwijzer die die les overneemt gescoord. Dat betekent niet dat er altijd een verandering zichtbaar is. Wij merken dat ouders wat nerveus beginnen te worden, de druk aan het opvoeren zijn naar de docenten en indirect ook naar de kinderen. Dit heeft geen of weinig resultaat. Wij willen heel erg graag dat de leerling afzwemt echter wij gaan ten alle tijden voor veiligheid en kwaliteit. 

Vier weken later op zaterdag 27 juli is er gewoon weer een afzwem-moment. Kinderen die in hun les aan de eisen voldoen om af te zwemmen zullen door de docent al uitgedaagd worden voor de eisen van het volgende bad. De leerlingen die voor A mogen afzwemmen starten om 18.45 uur en de leerlingen die voor B en C afzwemmen starten een uurtje later om 19.45 uur. Maandag 24 juni zullen de afzwemmers middels een brief volledig geïnformeerd worden.

Mocht uw kind het zwem ABC niet willen afmaken en voortijdig willen stoppen met zwemmen dan kunt u een mail naar ons sturen. Wij hanteren een kalendermaand als opzegtermijn (zie algemene voorwaarden).

Zomerstop

Van 29 juli tot en met 25 augustus hebben we bij Fresh onze zomerstop. In deze periode wordt er geen lesgeld in rekening gebracht. In de week voorafgaand aan de zomerstop mag iedere leerling een ouder meenemen (geen minderjarigen broertjes en/of zusjes). Tijdens deze les zullen de docenten vertellen wat je als ouder zelf met je kind kan oefenen. Deze lessen zijn van woensdag 24 juli tot en met zondag 28 juli.& nbsp;

Na de zomerstop hebben we een nieuw les rooster, dat betekent dat de docent die u voor uw kind heeft mogelijk na de vakantie bij een ander niveau gaat werken, op een andere dag gaat werken of anderszins. Onze docenten geven soms aan dat ze graag een wissel willen maken. Wij proberen dat zoveel mogelijk te beperken maar gebruiken de zomerstop om aan die verzoeken zoveel mogelijk te voldoen.

Fysiotherapeut

Kinderfysiotherapeutisch Centrum Zoetermeer zal eenmaal per maand bij ons een brengen. De eerst volgende keer komen zij op vrijdag 21 juni. Hiervoor kunt u per mail of bij de balie een afspraak maken. Dit consult wordt door de zorgverzekering betaald. De fysiotherapeut gaat met uw kind het water in. Tevens is een docent van Fresh aanwezig. 

De bevindingen van dit consult zullen met de toestemming van de ouders met de docent van de leerling gecommuniceerd worden. Vragen kunnen zijn, wat kunnen we verwachten van het kind m.b.t. de hypermobiliteit? waarom doet mijn kind er zo lang over om naar het volgende badje te gaan? Heeft mijn kind wel voldoende kracht enz.

Oudere leerlingen

Op de woensdag starten wij een lesgroep voor leerlingen uit 2009 of ouder. Deze les is van 12.45 tot 13.15 uur. Mocht u nog een ouder kind hebben (groep 7 of 8 van de basisschool) die dit tijdstip redt met school dan kunt u hem/haar via de website inschrijven met daarbij vermeld dat u deze les graag wilt. Het zou veiliger zijn als deze leerling voordat hij/zij naar het voortgezet onderwijs gaat een zwemdiploma heeft. Kinderen van die leeftijd die willen switchen kunnen dit bij de balie aangeven.

Continuïteit

Als een leerling matig vooruit gaat dan kijken we altijd naar een aantal zaken. Eén daarvan is of een leerling wekelijks naar de les komt. Kinderen die 23 keer in een jaar naar zwemles komen hebben veel minder progressie dan een leerling die 60 keer per jaar komt. Voor veel ouders is dit heel logisch maar wekelijks hebben wij gesprekken met ouders die dat nog niet weten. Als u kind dreigt te stagneren in een bad, boek dan een paar weken twee lessen per week d.m.v. de inhaallessen te gebruiken of losse lessen in zwemscore te kopen. Blijf zoveel mogelijk in de eigen les zwemmen. Even een paar weekjes je kind motiveren en op deze wijze een boost geven leidt bijna altijd tot progressie. Is dat niet het geval dan vernemen we het graag en denken we even mee.

SHORTY

Al heel veel van onze zwemmertjes hebben een shorty cadeau gekregen. Wat een overweldigende complimenten en bedankjes hebben wij gekregen. Super leuk! Wie er nog niet eentje heeft mag er één bij de balie ophalen. Alle nieuwe leerlinge n krijgen er uiteraard ook eentje. Vraag er gerust naar. Voor onze grotere kanjers is er een bestelling onderweg dus die moeten nog heel even geduld hebben.

Een sportieve groet,

Team Zwemschool Fresh

AFZWEMMEN

Op zondag 5 mei is de eerstvolgende datum waarop wordt afgezwommen. De A- leerlingen zwemmen om 14.45 uur af en de B- en C- leerlingen om 15.45 uur. De volgende afzwemdata zijn; zaterdag 25 mei en  zaterdag 29 juni.

Op de volgende data zal er in de afzwembaden gescoord worden: 20,25,26,28 april en 1 mei.

Let erop dat de kleding juist is. Dit staat duidelijk op de site beschreven en hiervan wordt niet afgeweken. Mogelijk zwemt uw kind al weken niet met de goede kleding en is het daarom aan te bevelen even op de website te kijken.

Als uw kind het ABC compleet heeft dan stopt automatisch het abonnement. Voor ieder moment dat er eerder opgezegd wordt hanteren wij een opzegtermijn van één kalendermaand (zie algemene voorwaarden bij aanmelding).

VAKANTIES EN FEESTDAGEN

Op de volgende dagen zwemmen we niet:

– Eerste paasdag (zondag 21 april 2019)
– Koningsdag (zaterdag 27 april 2019)
– Bevrijdingsdag (zondag 5 mei 2019 – op die dag zwemmen we overdag af)
– Hemelvaart (donderdag 30 mei 2019)
– Eerste pinksterdag (zondag 9 juni 2019)
– Zomerstop (maandag 29 juli 2019 tot en met zondag 25 augustus 2019)

Als Fresh geen les heeft zal er op die dag ook geen lesgeld in rekening gebracht worden.

DE BALIE

Bij binnenkomst laat u de zwempas van uw kind scannen door onze balie medewerker. Als de pas niet of te laat is gescand dan ziet de docent de aanwezigheid van uw kind niet. Vandaar dat het erg belangrijk is om altijd de pas te laten zien. 

De balie is een kwartier voor de lestijd tot een kwartier na de lestijd open. U kunt bij de balie ook een nieuw bandje halen als uw kind door mag naar een volgend niveau, als u uw kind tweemaal per week wilt laten zwemmen of als u een andere lestijd voor uw kind wilt regelen.

UITBREIDING

Op sommige lesdagen zijn er van bepaalde niveaus twee groepen die tegelijk zwemmen. Aan de nummering van de baden kunt u zien in welk bad uw kind zwemt. Als u voorafgaand aan de les weet in welk bad uw kind zwemt scheelt dat veel kostbare lestijd.  Bij de balie staat een bordje met daarop een plattegrond van het zwembad.

VEILIGHEID

Wat doen wij eraan om de veiligheid te waarborgen?

 • Meerdere docenten hebben hun EHBO up-to-date.
 • Vaak zie je in de ondiepe kleine lesgroepen met soms een assistent erbij.
 • Een coördinator die alle kinderen ook nog goed in de gaten houdt.
 • Kinderen hebben een gekleurd bandje om hun enkel zodat we als docent direct zien als een leerling niet naar zijn eigen bad loopt.
 • Alle docenten hebben een wetsuit aan of zijn gekleed.
 • De oude rs mogen op de zwemzaal aanwezig zijn. Onbewust zorgen deze ouders ook voor veiligheid. 
 • Er is geen plek in het zwembad waar kinderen alleen zijn.
 • Wij spreken kinderen aan als ze rennen in de zwemzaal.

FACEBOOK

Regelmatig zetten we leuke weetjes, een win actie of anderszins op onze Facebookpagina. Kijk daar ook eens;-) Daarnaast groeien wij van trots als ouders hun tevredenheid uiten via deze kanalen, dank hiervoor.

FYSIOTHERAPEUT

Vraagt u zich weleens af waarom uw kind het zwemmen motorisch moeilijk vindt, een vreemde beenslag heeft tijdens het zwemmen, of moeite heeft om vorderingen te maken? Als kinderfysio kijken we graag met u mee. We werken samen aan een goede zwemtechniek zodat uw kind spelenderwijs en met plezier blijft ontwikkelen.

Veel voorkomende problemen zijn:

 • moeite met het (tege lijk) bewegen van armen en benen
 • moeite met horizontale ligging/naar verticaal zakken
 • te weinig kracht in de slagen
 • koprol/ duiken
 • angst

Kinderfysiotherapeutisch Centrum Zoetermeer zal eenmaal per maand bij ons een kosteloos bezoek brengen. Mocht u interesse hebben voor een afspraak voor uw kind in het water dan kunt u een mail sturen naar: info@zwemschoolfresh.nl. De eerst volgende keer is vrijdag 24 mei 2019.

Wij wensen al onze leerlingen een heerlijke mei vakantie en hopen dat velen hun overschot aan inhaallessen op zullen komen maken.

Een sportieve groet,

Team zwemschool Fresh

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI logo

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.