Nieuwsbrief

15 juli 2019

VAKANTIE EN ZOMERSTOP

Ondanks dat de grote vakantie bijna gaat beginnen zwemmen we bij Fresh nog even door. Onze zomerstop is van woensdag 31 juli tot en met dinsdag 27 augustus, tijdens deze periode wordt er uiteraard geen lesgeld geïncasseerd.

Omdat vele docenten ook van een vakantie genieten zal uw kind mogelijkerwijs les krijgen van een andere zwemonderwijzer, iemand met andere inzichten en andere tips.

Van woensdag 24 tot en met zondag 28 juli mag ieder kind een volwassene meenemen om aan de les deel te nemen. Tijdens deze les krijgt u van de docent tips hoe u zelf tijdens de zomerstop kunt oefenen met uw kind. Mocht u daar geen behoefte aan hebben dan kunt u uiteraard ook niet mee zwemmen of de les van uw kind annuleren.

ZELF JE KIND LEREN ZWEMMEN? TIPS!

 • Lekker veel bommetjes maken in het zwembad
 • Zelf uit het water klimmen
 • Attributen opduiken van de bodem (ondiep)
 • 10 tellen drijven op de buik, met het gezicht in het water.
 • Draaien van rug naar buik aansluitend 10 tellen drijven op de buik, met gezicht in het water.
 • Trappelbenen op de rug; kind ligt op zijn rug in het water en heeft met gestrekte armen zijn/haar duim vast. Let op dat er wordt getrappeld met lange gestrekte benen!
 • Bij het oefenen is de juiste techniek toepassen erg belangrijk, weet je het niet zeker? Oefen dan liever maar niet  

BRING-A-FRIEND

Bij de balie staan kaartjes om mee te nemen. Als u deze weggeeft en dat leidt tot een proefles dan krijgt uw kind een gratis inhaalles in het account bijgeschreven (het kaartje moet dan ingevuld bij de proefles af gegeven worden).

AFZWEMMEN

Op zaterdag 27 juli zwemmen we weer af. Van woensdag 17 tot en met zondag 21 juli worden de leerlingen gescoord in hun eigen les. Als de docent van die les niet aanwezig is vanwege vakantie o.i.d. dan wordt er door de zwemonderwijzer die die les overneemt gescoord.

De leerlingen die voor A mogen afzwemmen starten om 17.15 uur en de leerlingen die voor B en C afzwemmen starten een uurtje later om 18.15 uur. Maandag 22 juli zullen de afzwemmers middels een brief volledig geïnformeerd worden. Op zaterdag 28 september is het volgende afzwem-moment

Mocht uw kind het zwem ABC niet willen afmaken en voortijdig willen stoppen met zwemmen dan kunt u een mail naar ons sturen. Wij hanteren een kalendermaand als opzegtermijn (zie algemene voorwaarden).

Waar kunt u met uw vragen terecht

 • Heeft u een vraag over de financiën dan kunt u een mail sturen naar financieel@zwemschoolfresh.nl
 • Heeft u een vraag over het wijzigen van lesgroep, docent of het verplaatsten naar het volgende niveau dan kunt u dit bij de balie regelen.
 • Heeft u een vraag over de voortgang van uw kind of wilt u advies om de voortgang te bespoedigen dan kunt u de zaal manager even aanspreken of een gesprek aanvragen bij de balie.
 • Mocht u een andere vraag hebben dan kunt u altijd een mailtje sturen naar info@zwemschoolfresh.nl
 • In de zomervakantie is de zwemschool beperkt bereikbaar via de telefoon, stelt u uw vraag bij voorkeur via de mail.

Onze Kinderfysiotherapeut stelt zich hieronder even voor:

Vraagt u zich weleens af waarom uw kind het zwemmen motorisch moeilijk vindt, een vreemde beenslag heeft tijdens het zwemmen, of moeite heeft om vorderingen te maken? Als kinderfysiotherapeut kijken we graag met u mee wat hiervan de reden zou kunnen zijn. Samen met Fresh werken we aan een goede zwemtechniek zodat uw kind spelenderwijs en met plezier blijft ontwikkelen.Veel voorkomende problemen zijn: moeite met het (tegelijk) bewegen van armen en benen, moeite met horizontale ligging/ naar verticaal zakken, te weinig kracht in de slagen, koprol/duiken, angst.

Kinderfysiotherapeuten van het Kinderfysiotherapeutisch Centrum Zoetermeer brengen eenmaal per maand een bezoek. Heeft u interesse in een beoordeling van een fysiotherapeut in het water dan kunt u bij de balie een afspraak maken. De eerst volgende data zijn: vrijdag 13 september, 11 oktober en 15 november tussen 17u en 18u. Na aanmelding ontvangt u een formulier met meer informatie. De fysiotherapeut gaat met uw kind het water in. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld i.v.m. tips/ adviezen. De bevindingen zullen tevens naar de desbetreffende docent teruggekoppeld worden.

NA DE ZOMERSTOP

Wij proberen zo min mogelijk met docenten te schuiven. Soms kan het niet anders vanwege blessures, ziektes of zwangerschap. Hoe we de lessen indelen na de zomerstop is nu nog niet bekend. Veel docenten hebben naast hun werk bij Fresh nog andere banen, studies of anderszins. Afhankelijk hiervan kunnen we als hun roosters bekend zijn gaan indelen. Mocht u na de vakantie liever willen wisselen dan kan dat natuurlijk altijd en kunt u dat bij de balie wijzigen.

Wij wensen jullie allemaal een heerlijke zomer toe en zien u graag na de vakantie weer terug.

Team zwemschool Fresh

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI logo

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.