Nieuwsbrief januari 2018

Jan 16, 2018

Goed nieuws

Alle leerlingen die bij juf Margot zwemmen hebben het misschien al gezien. Juffrouw Margot is zwanger en hoopt in de maand mei een gezond kindje in haar armen te sluiten. Vanwege haar zwangerschap hebben we wat wisselingen moeten doorvoeren. Ter zijner tijd gaat juf Margot ook met verlof. Wij zorgen uiteraard voor een goede zwemonderwijzer die haar vervangt.

Pasjes en bandjes

Als u met uw kind binnenkomt dan laat u als eerste het pasjes van uw kind scannen. Onze balie medewerker is een kwartier voor aanvang aanwezig. Mocht u onverhoopt eerder zijn dan kleedt u uw kind om en scant later. Als het pasje gescand is dan ziet de docent op de I-pad dat uw kind aanwezig is. Dit is nodig om te scoren. Voor de balie medewerker is het onprettig als u geen pasje bij zich heeft. Dit kost onnodig veel tijd. Wilt u daar op letten? Ook zien we steeds vaker kinderen zonder lesbandje. Deze moet altijd om, ook naar een schoolslag, borstcrawl of duikles. De docent ziet hieraan in welk niveau de leerling zwemt. Als u het bandje vergeten bent dan leent u even bij de balie een ander bandje.

Stimuleringsregeling zwemdiploma A

Als u in Zoetermeer woont, uw kind geboren is in 2012 en lessen volgt bij Fresh dan kunt u bij de balie een verklaring lesdeelname ophalen. Met deze verklaring krijgt u van de gemeente Zoetermeer een bijdrage van 100,- in de leskosten.

Wat kan je met inhaallessen?

In december zijn behoorlijk wat kinderen niet naar zwemles gekomen. Gelukkig hebben de meeste ouders de les afgezegd. Dit kan tot vijf uur van te voren en alleen via zwemscore. Wij vinden dat wij daarin ontzettend coulant zijn. Het enige wat u hoeft te doen is de les zelf af te zeggen. Soms gebeurd er binnen die vijf uur iets waardoor uw kind niet kan zwemmen, dat is uw eigen risico. Als u deze inhaallessen in wilt zetten dan adviseren we naar de scores van uw kind te kijken. Heeft uw kind voor schoolslag nog niet maximaal gescoord? Kom dan een schoolslag les volgen met uw kind (niveau 2,3 en A). Heeft uw kind moeite met borstcrawl? Plan dan een borstcrawl les (niveau 3, A,B en C). Vindt uw kind het duikgat moeilijk, de afstand te ver of lukt het duiken niet? Plan een duikles (ABC). Ons advies is om de inhaallessen bij voorkeur bij de eigen docent te laten zwemmen. Op deze wijze kunt u meer rendement uit de inhaalles halen.

Scoren

We krijgen veel vragen over het scoren van de kinderen. De docenten gebruiken de I-pad voor inzicht van de presentie, het lestotaal en medische aspecten. Daarnaast natuurlijk voor het bijhouden van de actuele vorderingen. In de afzwembaden wordt er over het algemeen in de week voorafgaand aan het afzwemmen gescoord. Bij de andere baden kiest de docent het moment van scoren. Ieder kind moet minimaal eenmaal per maand gescoord worden. Dat betekent echter niet dat ieder kind altijd progressie heeft geboekt. Het kan zijn dat de scores ongewijzigd blijven. Ook kan het voorkomen dat uw kind bijvoorbeeld door het duikgat zwemt en u dat niet terug ziet in de scores. Een docent wil een vaardigheid meer dan één keer zien alvorens hij/zij scoort. Uiteraard moeten alle vaardigheden die gescoord moeten worden voor het afzwemmen, minimaal eenmaal per maand aan bod gekomen zijn. Door de nadruk op de les te leggen en niet op het scoren hopen we de kinderen nog sneller naar een diploma te helpen.

Afzwemmen

Bij FRESH zwemmen we tienmaal per jaar af. Dit is bijna altijd op de laatste zaterdag van de maand. Wij hebben het zwembad voor dit feestje afgehuurd na onze reguliere lessen. Op zaterdag 27 januari wordt er weer afgezwommen. Dit zal tussen 18.00 uur en 20.00 uur plaatsvinden. De exacte tijden krijgen de desbetreffende kinderen per mail. Helaas is het niet mogelijk om eerder op de dag af te zwemmen, dit omdat het bad dan niet te huur is. De daarop volgende afzwem-data zijn 24 februari en 31 maart. De kledingeisen staan op onze site vermeld. In de lessen dienen de leerlingen ook gekleed te zijn volgens deze eisen.

Mocht u nog tips, ideeen en opbouwende kritiek hebben, de ideeënbus staat bij de balie!

Tot in de zwemzaal!

Team zwemschool Fresh

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.