Nieuwsbrief februari 2018

Feb 15, 2018

Afzwemmen

Volgende week zullen de kinderen uit de afzwem baden (in hun eigen les) gescoord worden. Dit is altijd in de week voorafgaand aan het afzwemmen. We zien nog veel kinderen die niet de juiste kleding aan hebben. Op onze web-site staan de kleding eisen. Op zaterdag 24 februari zwemmen we weer af. De leerlingen die voor A zwemmen om 18.15 uur en de B en C leerlingen om 19.15 uur.

In de week voorafgaand aan het afzwemmen zullen deze kinderen een uitnodiging krijgen met al de benodigde informatie. Het daarop volgende afzwem moment is op 31 maart 2018. Als er niets veranderd in de score van uw kind dan kan er mogelijk geen of onvoldoende progressie geweest zijn.

Wij begrijpen dat de druk hoog is, uw kind dit na de enorme inspanning wat hij/zij levert ontzettend gunt, u zelf graag een eindpunt ziet maar wij staan bij Fresh voor kwaliteit en zien liever een “zwemveilige leerling” dan een diploma. Uw kind moet zijn vaardigheden echt aan de docent laten zien en niet één keertje maar meerdere weken achter elkaar.

Schoolslag-les, borstcrawl-les en duiken

Zoals u misschien gezien heeft zijn er meerdere tijden bijgekomen waarvoor u een les kunt reserveren. Dit kunt u alleen via zwemscore doen. Losse lessen kunt u bij de balie kopen en als deze in het account van uw kind gezet zijn kunt u zelf deze lessen voor de door u gekozen les inzetten. Op deze manier kunt u uw kind extra laten werken aan de vaardigheden waar hij/zij nog meer oefening voor nodig heeft. Uiteraard komen deze onderdelen ook wekelijks in de reguliere les aan bod.

Contact met de docent en leerling tijdens de les

We zien helaas steeds vaker dat ouders aanwijzingen geven of ander contact met de kinderen aangaan tijdens de zwemles. Dit is niet wenselijk en kan er voor zorgen dat het werk van de docent moeilijker wordt gemaakt. Ook gaat er veel lestijd verloren omdat ouders een gesprek aangaan met de docent.

Als u wilt dat de docent iets over de leerling weet dan kunt u dit mailen en zal deze mail naar de desbetreffende docent gestuurd worden. Als het iets dringends betreft dan geeft u dit door aan de balie-medewerker of aan de coördinator die op de zwemzaal aanwezig is.

Zelf scannen

Binnenkort kunt u gebruik maken van de zelfscanner aan de balie. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van de aanwezigheid van de baliemedewerker. U hoeft alleen uw pasje met de barcode voor de scanner te houden en uw kind zijn aanwezigheid staat in zwemscore. Als u de pas scant  nadat de docent de les heeft opgestart dan is de aanwezigheid van uw kind niet te zien op de tablet van de docent.
Met de nieuwe scanner zijn wij niet meer gebonden aan pasjes u kunt ook de barcode via een app op uw mobiel zetten (hiervoor kunt u elke willekeurige barcode app voor uw mobiel gebruiken). Belangrijk is dat de felheid van uw beeldscherm hoog genoeg staat als u met uw mobiel wilt scannen.

Wij zwemmen door in de voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie gaan alle lessen door. Mocht u nog een overschot aan inhaallessen hebben, kom deze dan opmaken. Onze ervaring is dat het lekker rustig is in deze periode. Op zondag 1 april (1e paasdag), vrijdag 27 april (Koningsdag) en zondag 20 mei (1e Pinksterdag) zijn wij wel gesloten. De lessen van de leerlingen die op deze dagen les hebben worden niet geïncasseerd.

Bereikbaarheid van Fresh

Als u vragen heeft over uw kind of anderszins kunt u deze bij de balie stellen. Ook kunt u de coördinator in de zwemzaal aanspreken. Als u hiertoe geen mogelijkheid ziet kunt u een mail sturen en zal zij de eerst volgende les proberen om even bij u langs te lopen.

Wij hebben bij Fresh geen secretariaat, hierdoor is de telefonische bereikbaarheid soms wat lastiger. Tijdens zwemtijden zal onze balie medewerker (indien mogelijk) opnemen. Op andere tijden kunt u inspreken op onze voicemail of een SMS sturen. U wordt dan terug gebeld. Het afzeggen van lessen kan ALLEEN (tot vijf uur van te voren) via zwemscore.

Wij wensen alle kinderen weer heel veel zwemplezier,

Team zwemschool Fresh

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.