Nieuwsbrief december 2017

Dec 10, 2017

Wij zwemmen door in de maand december

Tijdens de kerstvakantie, op kerstavond en oudjaarsdag zwemmen wij gewoon door. Bij allle lessen die tussen kerst en oudjaarsdag vallen (27 tot en met 31 december) mag iedere leerling één volwassenen meenemen. In de diepe baden ervaart u oa hoe intensief een les is en in de ondiepe baden krijgt u tips van de docenten wat uw zelf tijdens recreatief zwemmen met uw kind kan oefenen om het zwemtraject te bespoedigen U kunt de les van uw kind uiteraard ook afzeggen als u hier geen prijs op stelt of uw kind kan de les gewoon volgen maar dan zonder volwassene.

Ideeënbus

Sinds enige tijd staat er een ideeënbus bij de balie. Een aantal kinderen/ouders hebben er een kaartje ingestopt. We zullen de komende tijd in de nieuwsbrieven antwoorden op deze vragen geven of u zult in zwemscore of in de zwemzaal verandering ervaren. De allereerste Tip van een ouder was: Kunnen de namen van de docenten bij de inhaallessen vermeld worden? Dat is ondertussen geregeld. Dit wordt als zeer prettig ervaren. Het kan wel zo zijn dat tussen het boeken van een inhaalles en de dag dat de les daadwerkelijk gezwommen wordt, de docent een dagje vrij/afwezig/ziek is. Wij kunnen ouders vooraf hierover niet inlichten. Dus mogelijk heeft uw kind alsnog niet de gewenste docent. Wij hopen op uw begrip daarvoor.

Regenboogbandje

Voor kinderen die “extra” bijzonder zijn hebben wij bij Fresh een regenboogbandje. Denk aan leerlingen die medicijnen slikken, een hartprobleem/epilepsie hebben of slechthorend zijn. Mocht u vinden dat uw kind zo’n bandje nodig heeft en dat de docent weet waar hij/zij rekening mee moet houden vragen wij u dit naar ons te mailen. Als u in deze mail de naam van uw kind en de reden waarvoor u denkt dat hij/zij dit nodig heeft dan zal de coördinator het bandje aan u geven. U kunt het uw kind uitleggen en wij zullen de docent inlichten. Omdat docenten die in het water staan het bandje vaak niet zien vragen wij om dit bandje om de pols van uw kind te doen.

Afzwemmen

De laatste keer van 2017 wordt er op 23 december (tussen 18.00 en 20.00 uur) afgezwommen. De exacte tijden krijgen de ouders van de “afzwemmers rond 17 december. Dat betekent dat de leerlingen in hun eigen les de volgende week weer gescoord gaan worden. Als er niets veranderd in de score van uw kind dan kan er mogelijk geen of onvoldoende progressie geweest zijn. Wij begrijpen dat de druk hoog is, u uw kind dit na de enorme inspanning wat hij/zij levert ontzettend gunt, u zelf graag een eindpunt ziet maar wij staan bij Fresh voor kwaliteit en zien liever een “zwemveilige leerling” dan een diploma. Uw kind moet zijn vaardigheden echt aan de docent laten zien en niet één keertje maar meerdere weken achter elkaar.

Per ongeluk

De laatste weken is het meerdere malen voorgekomen dat er kleding van onze leerlingen weg was. Dat dit bewust wordt meegenomen kunnen wij ons haast niet voorstellen. Mocht u thuis komen met kleding wat niet van uw kind is geef het dan de week daarna netjes terug en leg even uit dat dit per ongeluk is gegaan. Liever dat, dan het zo laten.

Kledingzwemmen

Op onze site staan de kleding eisen voor de afzwembaden vermeld. Met een broek bedoelen we geen legging, ski-ondergoed of een pyjama. Als u niet zeker bent of de kleding voldoet aan de eisen die wij stellen voor het afzwemmen dan kunt u dit aan de coördinator of aan de baliemedewerker vragen.

Schoolslag-les

De schoolslag-les staat nu ook in zwemscore, deze kunt u zelf met een inhaalles reserveren en/of afzeggen.

Mannen en de kleedkamer

Verschillende zwemscholen en verenigingen huren het zwembad van het Keerpunt. Dat betekent dat voor of na onze lessen andere bezoekers gebruik maken van dezelfde ruimtes. Zo ook van de kleedkamers. Op meerdere dagen hebben met name de jong volwassen dames/meisjes aangegeven dat ze het onprettig vinden in een kleedkamer te staan met vaders/broers/opa’s van onze leerlingen. Vanaf heden is daarom de eerste dameskleedkamer (direct naast de balie) niet meer toegankelijk voor heren ouder dan zeven jaar;-)

Zwemscore

Regelmatig krijgen wij de klacht dat ouders niet kunnen inloggen of dat ze iedere keer opnieuw moeten inloggen. Dit is nagenoeg altijd met een I-phone. Omdat zwemscore deze klacht niet herkent willen wij u vragen om deze vraag bij hen neer te leggen. U kunt mailen naar: helpdesk@ppibv.nl Vermeldt daarbij welke telefoon u heeft en wat er precies aan de hand is. Wij hopen dat ze bij zwemscore genoeg feedback gaan krijgen om dit op te lossen.

Facebook messenger

Korte vragen kunt u voortaan ook via Facebook Messenger stellen. Tijdens zwemtijd van woensdag tot en met zondag zullen deze vragen door onze balie medewerkers beantwoord worden.

Wij wensen al onze leerlingen samen met iedereen die ze lief hebben een hele gezellige decembermaand.

Team Zwemschool Fresh

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.