Nieuwsbrief

19 april 2019

AFZWEMMEN

Op zondag 5 mei is de eerstvolgende datum waarop wordt afgezwommen. De A- leerlingen zwemmen om 14.45 uur af en de B- en C- leerlingen om 15.45 uur. De volgende afzwemdata zijn; zaterdag 25 mei en  zaterdag 29 juni.

Op de volgende data zal er in de afzwembaden gescoord worden: 20,25,26,28 april en 1 mei.

Let erop dat de kleding juist is. Dit staat duidelijk op de site beschreven en hiervan wordt niet afgeweken. Mogelijk zwemt uw kind al weken niet met de goede kleding en is het daarom aan te bevelen even op de website te kijken.

Als uw kind het ABC compleet heeft dan stopt automatisch het abonnement. Voor ieder moment dat er eerder opgezegd wordt hanteren wij een opzegtermijn van één kalendermaand (zie algemene voorwaarden bij aanmelding).

VAKANTIES EN FEESTDAGEN

Op de volgende dagen zwemmen we niet:

– Eerste paasdag (zondag 21 april 2019)
– Koningsdag (zaterdag 27 april 2019)
– Bevrijdingsdag (zondag 5 mei 2019 – op die dag zwemmen we overdag af)
– Hemelvaart (donderdag 30 mei 2019)
– Eerste pinksterdag (zondag 9 juni 2019)
– Zomerstop (maandag 29 juli 2019 tot en met zondag 25 augustus 2019)

Als Fresh geen les heeft zal er op die dag ook geen lesgeld in rekening gebracht worden.

DE BALIE

Bij binnenkomst laat u de zwempas van uw kind scannen door onze balie medewerker. Als de pas niet of te laat is gescand dan ziet de docent de aanwezigheid van uw kind niet. Vandaar dat het erg belangrijk is om altijd de pas te laten zien. 

De balie is een kwartier voor de lestijd tot een kwartier na de lestijd open. U kunt bij de balie ook een nieuw bandje halen als uw kind door mag naar een volgend niveau, als u uw kind tweemaal per week wilt laten zwemmen of als u een andere lestijd voor uw kind wilt regelen.

UITBREIDING

Op sommige lesdagen zijn er van bepaalde niveaus twee groepen die tegelijk zwemmen. Aan de nummering van de baden kunt u zien in welk bad uw kind zwemt. Als u voorafgaand aan de les weet in welk bad uw kind zwemt scheelt dat veel kostbare lestijd.  Bij de balie staat een bordje met daarop een plattegrond van het zwembad.

VEILIGHEID

Wat doen wij eraan om de veiligheid te waarborgen?

 • Meerdere docenten hebben hun EHBO up-to-date.
 • Vaak zie je in de ondiepe kleine lesgroepen met soms een assistent erbij.
 • Een coördinator die alle kinderen ook nog goed in de gaten houdt.
 • Kinderen hebben een gekleurd bandje om hun enkel zodat we als docent direct zien als een leerling niet naar zijn eigen bad loopt.
 • Alle docenten hebben een wetsuit aan of zijn gekleed.
 • De oude rs mogen op de zwemzaal aanwezig zijn. Onbewust zorgen deze ouders ook voor veiligheid. 
 • Er is geen plek in het zwembad waar kinderen alleen zijn.
 • Wij spreken kinderen aan als ze rennen in de zwemzaal.

FACEBOOK

Regelmatig zetten we leuke weetjes, een win actie of anderszins op onze Facebookpagina. Kijk daar ook eens;-) Daarnaast groeien wij van trots als ouders hun tevredenheid uiten via deze kanalen, dank hiervoor.

FYSIOTHERAPEUT

Vraagt u zich weleens af waarom uw kind het zwemmen motorisch moeilijk vindt, een vreemde beenslag heeft tijdens het zwemmen, of moeite heeft om vorderingen te maken? Als kinderfysio kijken we graag met u mee. We werken samen aan een goede zwemtechniek zodat uw kind spelenderwijs en met plezier blijft ontwikkelen.

Veel voorkomende problemen zijn:

 • moeite met het (tege lijk) bewegen van armen en benen
 • moeite met horizontale ligging/naar verticaal zakken
 • te weinig kracht in de slagen
 • koprol/ duiken
 • angst

Kinderfysiotherapeutisch Centrum Zoetermeer zal eenmaal per maand bij ons een kosteloos bezoek brengen. Mocht u interesse hebben voor een afspraak voor uw kind in het water dan kunt u een mail sturen naar: info@zwemschoolfresh.nl. De eerst volgende keer is vrijdag 24 mei 2019.

Wij wensen al onze leerlingen een heerlijke mei vakantie en hopen dat velen hun overschot aan inhaallessen op zullen komen maken.

Een sportieve groet,

Team zwemschool Fresh

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI logo

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.