Nieuwsbrief april 2018 met o.a. turbolessen en informatie over afzwemmen

16 april 2018

TURBOCURSUS OF TURBOLES

In de mei vakantie van 30 april tot en met 4 mei hebben we een turbocursus. De condities die opgesteld zijn waaraan een leerling moet voldoen om mee te kunnen doen staan op onze website. Als ouders interesse hebben om hun kind enkele dagen van die week aan dit programma deel te laten nemen dan is dat ook mogelijk. U kunt uw leerling (vanaf niveau 2/badje 3 met een plus voor schoolslag) hiervoor opgeven via info@zwemschoolfresh.nl.

Ouders die hun kind hiervoor hebben opgegeven krijgen deze week bericht.

DANKBAAR EN TROTS OP ONZE FRESH ZWEMMERS EN WELKOM NIEUWE FRESH-ZWEMMERS

De afgelopen weken zijn er heel veel kinderen naar een volgend niveau gegaan en een record aantal leerlingen zwommen af. Wij zijn super trots op alle inspanningen die door de kinderen geleverd worden. Steeds meer plannen ouders de “speciale lessen” in om hun kind een extra zetje in de rug te geven om aan een specifiek onderdeel te oefenen waardoor een kind in alle rust hieraan kan werken en dat doet deze vaardigheid goed. Het geeft de leerlingen een enorme boost in het zelfvertrouwen.

Uiteraard kunnen wij ook geen wonderen verrichten en zwemt een kind met angst voor het duikscherm na een half uur niet lachend via het duikgat het hele bad door. Een leerling met een matige conditie heeft ook echt meerdere borstcrawl lessen nodig om hier sterker te worden en een leerling die thuis onder de douche met een paraplu staat heeft meerdere weken nodig om watervrij te worden.

AFZWEMMEN

Bij FRESH zwemmen we tienmaal per jaar af. Dit is bijna altijd op de laatste zaterdag van de maand. Wij hebben het zwembad voor dit feestje afgehuurd na onze reguliere lessen. Op 28 april wordt er weer afgezwommen. Om 18.45 uur voor onze A-brons leerlingen en om 19.45 uur voor de B-zilver en de C-goud leerlingen. Helaas is het niet meer mogelijk om eerder op de dag het bad af te huren. De daarop volgende afzwem-data staan op de website. Ook de kledingeisen staan op onze site vermeld. Een leerling mag absoluut niet met waterschoenen zwemmen.  Bij twijfel kunt u aan de docent of aan de balie vragen of de schoenen “goedgekeurd” zijn. In de lessen dienen onze leerlingen ook gekleed te zijn volgens deze eisen. We maken er weer een leuk feestje van op 28 april.

In de week voorafgaand aan het afzwemmen (18 tot en met 25 april) wordt uw kind in zijn/haar eigen les gescoord.

GEEN ZWEMLES

Op vrijdag 27 april (Koningsdag) en zondag 20 mei (1e Pinksterdag) zijn wij wel gesloten. De lessen van de leerlingen die op deze dagen les hebben worden niet geïncasseerd. Van maandag 30 juli 2018 tot en met zondag 26 augustus 2018 hebben wij onze jaarlijkse zomerstop en zijn er geen zwemlessen. In deze periode betaald u geen lesgeld.

JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur (voorheen Jeugdsportfonds / Jeugdcultuurfonds) betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. www.jeugdfondssportencultuur.nl

Tot in de zwemzaal 😉

Team zwemschool Fresh

Zwemschool Fresh

Zwembad het Keerpunt
Van der Hagenstraat 11
2722 NT Zoetermeer

Tel: 06-38432524 (tijdens openingstijden)
Email: info@zwemschoolfresh.nl

Algemene Voorwaarden

 

IIFSI keurmerk

Zwemschool Fresh is aangesloten bij het IIFSI, International Institute For Swimming Improvement. IIFSI is een internationale zwemorganisatie en keurmerk die zich bezighoud met het verhogen van de kwaliteit van het zwemonderwijs. Onze methodiek staat garant voor een efficiënte en hoogwaardige weg naar het zwemdiploma.